PELAAJAPOLKU

Pelaajapolkua on päivitetty tyttöjen osalta keväällä 2010 ja poikien osalta kesällä ja syksyllä 2011. Päivitysten tavoitteina on urheilullisuuden lisääminen, luoda selkeämpi kasvualusta pelaajille sekä tuoda ikäluokkavalmentajat ikäluokkien asiantuntijoiksi.

Salibandyn Pelaajapolun tavoitteena on kasvattaa lahjakkuuksia urheilijoina, ohjata pelaajia suunnittelemaan ja yhdistämään opiskelu- ja urheilu-uraa sekä kartoittaa ikäluokan senhetkistä tasoa.

Pelaajapolku 1Salibandyn pelaajapolussa tytöillä ja pojilla ovat omat pelaajapolut. Pelaajapoluissa on eroavaisuuksia, jotka perustuvat lisenssipelaajamääriin. Tyttöjen pelaajapolkutapahtumissa pelaajia on vähemmän, kuten myös ikäluokkavalmentajia. Pojissa lisenssipelaajamäärät ovat 4-5-kertaisia. Tästä johtuen pelaajapolkutapahtumia ja ikäluokkavalmentajia on enemmän.

Pelaajaseuranta pelaajapolulla aloitetaan pelaajien aloittaessa peruskoulun 7.luokan, 13- 14-vuoden ikäisenä. Ensimmäiset pelaajapolkutapahtumat ovat peruskoulun 7. luokan keväällä, toukokuussa. Pelaajilla on mahdollisuus kulkea pelaajapolkua 5-6 kauden ajan, aina 18 ikävuoteen asti.

Pelaajapolkutapahtumat järjestetään Suomen Salibandyliiton valmennuskeskuksessa Eerikkilän urheiluopistolla.

Tyttöjen pelaajapolulla pelaajat osallistuvat yläkouluikäisinä Pikku Pohjola 1-3- tapahtumiin ja 2. asteen opiskelijoina heillä on mahdollisuus osallistua Pohjola Cupiin kahtena vuotena. Ensin nuorempana ikäluokkana ja toisena vuonna vanhempana ikäluokkana. Pohjola Cup on ainoa pelaajapolkutapahtuma, jossa voi olla kahdesta ikäluokasta pelaajia.

Poikien pelaajapolulla pelaajat osallistuvat yläkouluikäisinä Pikku Pohjola 1-3- tapahtumiin ja 2. asteen opintoihin siirryttäessä pojilla on ensin Pohjolaleiri ja pelaajapolun päätöstapahtumana on Pohjola Cup elokuussa. Poikien pelaajapolkutapahtumissa on aina yksi ikäluokka kussakin pelaajapolkutapahtumassa. Pohjola Cup on ainoa pelaajapolkutapahtuma, johon on mahdollisuus valita myös nuoremman ikäluokan pelaajia.

Pelaajapolkutapahtumat ovat kahden päivän, yhden yön ajan pituisia opetusleirejä, lukuun ottamatta Pohjola cupeja sekä poikien Pohjolaleiriä. Tyttöjen Pohjola Cup on kestoltaan kolme päivää ja kaksi yötä ja poikien Pohjolaleiri ja Pohjola Cup ovat kestoltaan neljä päivää ja kolme yötä.

2014 alkaen pelaajapolkutapahtumien lisäksi pelaajapolun tukitapahtumina järjestetään Tähdistöotteluita. Ensimmäisenä vuotena tähdistöottelut järjestetään 1999- ja 2000-syntyneille tyttö- ja poikapelaajille. Alustavasti ajankohdaksi on sovittu marraskuun ensimmäinen viikonloppu.