PELAAJALLE

Pelaajapolkutapahtumiin kutsutaan pelaajia, jotka haluavat kasvattaa ja kehittää itseään urheilijoina. Urheilijan elämä on kokonaisuus, jossa ravinnon, levon ja harjoittelun  - kolmion täytyy olla tasapainossa.

Huippu-urheilijaksi pääseminen vaatii uhrauksia. Se vaatii ajoittain todella kovaa itsekuria. Kun ystävät lähtevät tekemään jotain muuta ja sinulla on samaan aikaan edessä harjoitukset, tulee eteen valintatilanne. Mennä kaverien mukaan vai kehittää itseään urheilijana? Vain sinä päätät, mitä elämältäsi haluat!

Jos tähtäät huipulle, niin silloin valintasi on urheilu. Muista tämä siinä vaiheessa, kun teet valintoja ja myös siinä vaiheessa, kun ikäluokkavalmentajat tekevät valintoja. Oletko ollut sitoutunut urasi kehittämiseesi vai et? Ikäluokkavalmentajat eivät koskaan tee pelaajavalintoja itseään varten, vaan suomalaista salibandyä varten. He tietävät vastuunsa ja valitsevat aina sen hetken parhaat pelaajat pelaajapolkutapahtumiin.

URHEILIJAN ARVOMAAILMA

Salibandyn pelaajapolun tavoitteena kasvattaa urheilijoita urheilijoina. Kasvatustyö näkyy selkeimmin pelaajapolkutapahtumissa. Pelaajapolkutapahtumissa ikäluokan lahjakkuudet kohtaavat. Siellä tehtävä valmennus kohdistuu yksilön kehittämiseen sekä urheilijana sivistämiseen. Erilaisin malliharjoittein ja testein pelaajille annetaan vinkkejä, mitä urheilijan harjoittelu on ja tulee olla. Päivittäisiillä luento-osuuksilla pelaajille viestitetään urheilijan elämästä ja kokonaisvaltaisesta harjoittelusta. Urheilijan arvomaailmaan kuuluvat mm. seuraavat asiat:

Urheilija arvostaa kanssapelaajiaanPelaajapolku 6

Urheilija ymmärtää ja hyväksyy erilaisuuden. Urheilija tiedostaa, että joukkuepelissä erilaiset persoonat ja roolit ovat yhtä tärkeitä. Urheilija tiedostaa, että joukkueen yhdessä tekeminen määrittelee tulokset. Urheilijat arvostavat ja kunnioittavat toisiaan. Urheilija ei solvaa, ilku tai kiusaa.

Urheilijan elämä on päihteetön

Urheilija tiedostaa päihteiden vaikutuksen urheilijan suorituskykyyn ja noudattaa urheilun eettisiä periaatteita. Urheilija ei käytä päihteitä. Nuuska, tupakka, alkoholi tai huumeet eivät kuulu urheilijan elämään. Pelaajapolkutoiminnassa päihteiden käyttö on kielletty. Jos pelaaja rikkoo tätä sääntöä, on se merkki siitä, että hän ei arvosta toimintaa ja ei halua sitoutua urheilijan elämään.

Urheilija hoitaa koulun ja opinnot

Hyvä urheilija on myös hyvä opiskelija ja oppilas. Se ei tarkoita, että urheilijan tulisi saada kymppejä tai kiitettäviä jatkuvasti, vaan että hän hoitaa läksyt ja opinnot tunnollisesti. Hän tiedostaa koulumaailmassa samat arvot kuin urheilussa. Urheilija suunnittelee opintonsa niin, että ne tukevat urheilijan elämää. 

Urheilija noudattaa aikatauluja

Urheilija varaa aikaa siirtymiin riittävästi ja ennakoi asioita esimerkiksi pakkaamalla varusteensa ajoissa ja ennakoimalla mahdolliset liikenteen aiheuttamat viivästykset. Urheilija haluaa olla ajoissa paikalla ja noudattaa aikatauluja.

Urheilija syö ja juo monipuolisesti ja hyvin

Urheilija suunnittelee ruokailut ennakkoon ja huolehtii riittävistä välipaloista sekä ateriakerroista päivän aikana. Urheilija syö monipuolisesti

Urheilija lepää ja nukkuu hyvin

Urheilija nukkuu urheilijalle riittävät yöunet säännöllisesti klo 22- 08 välillä. Urheilijan unentarve on 8- 10 tuntia.

Urheilija harjoittelee monipuolisesti

Urheilija tiedostaa huippu-urheilun vaatimukset ja vaatii itseltään monipuolista harjoittelua. Urheilija tiedostaa valmistavan, kehittävän, ylläpitävän, huoltavan ja kuntouttavan harjoittelun merkityksen.